hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hamisítványok Kínából

A hamisítványok már nem elsősorban gazdasági, hanem egészségügyi, az élet biztonságát fenyegető veszélyeket hordoznak magukban – mondta Kínában Kovács László, az EU adó- és vámügyi biztosa. Úgy vélekedett, a hamisítási ipart már nem a drága luxuscikkek másolása uralja, hanem például gyógyszereké, élelmiszereké, gyerekjátékoké vagy repülőgép-alkatrészeké. Tavaly az EU-ban lefoglalt mintegy százmillió darab hamisított terméknek több mint fele Kínából származott. Az EU és Kína között van megállapodás a hamisítványok elleni küzdelemről, és Kína ígéretet tett arra, hogy törvényalkotását ezen a téren az EU-éhoz igazítja. Kovács a francia hírügynökség jelentése szerint nem tartja valósnak azokat a feltételezéseket, miszerint a kínai kormány a munkaerő-piaci helyzetre tekintettel elnézné, esetleg támogatná is a hamisítványok gyártásának gyakorlatát. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!