hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bloomberg: Járai messzire ment

2005. 11. 29.
Elijesztheti a befektetőket a magyar kormány és a jegybank (MNB) között kialakult gazdaságpolitikai konfliktus – áll a Bloomberg hírügynökség elemzésében. A magyar befektetői piac vonzereje a magas kamat, Járait viszont túl kritikusnak tartják. A Bloomberg arra is rámutatott, hogy az MNB-elnök szeptember óta tizenöt nyilvános "kirohanást" tett a gazdaságirányítás hibái és a növekvő államháztartási deficit miatt, miközben az elmúlt időszakban az állampapírok hozama jelentősen emelkedett. Bár a jegybankok általában szidják a mindenkori kormányt, a hírügynökség szerint az MNB első embere már "túl messzire ment".

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!