hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szélerőművek épülnek

2005. 10. 18.
A napokban megkapta a jogerős környezetvédelmi engedélyt az EETEK Hungary Energia-hatékonyság Technológiai Rt. bágyogszováti és hárskúti szélerőm?-beruházása, amelyek tervezett összértéke eléri a 26 milliárd forintot. Az egyenként 25-30 széltoronyból álló két park összesen akár 250 ezer MWh energiát is termelhet évente, így éves szinten mintegy 140 ezer tonnával csökkentheti Magyarország szén-dioxid-kibocsátását. A két, hazánkban egyedülálló szélerőm?-projekt építési engedélyezése lényegében azonnal megkezdődik, és a tervek szerint 2006-07-re már a beüzemelésük is megtörténhet. A tervezett bágyogszováti szélerőm?-parkot a Kisalföldön, Csorna közelében, a Hárskútit pedig az Észak-Bakonyban, a községtől északnyugatra és északkeletre alakítják ki.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!