hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Spekulációktól tartanak

2005. 10. 18.
Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök szerint nem szabad lemondani az euró 2010-es bevezetéséről, mert az könnyen utat nyithat a költségvetési fegyelem további romlásának. A bevezetés elhalasztásának másik kockázata az, hogy bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot teremthet a pénzpiacokon, ami könnyen elfordíthatja a befektetők egy jelentős részét a magyarországi befektetésektől. Szintén az eredeti dátum mellett érvel Széles Gábor, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke: ha 2010 után egyedül csak mi nem leszünk a térségben az euróövezet tagja, akkor az összes spekulációs szakember, aki eddig egész Kelet-Európában dolgozott, Magyarországra zúdítja pénzét. Széles szerint ez olyan hihetetlen spekulációs nyomást jelenthet, amit nem tud elviselni az ország.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!