hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Spekulációktól tartanak

2005. 10. 18.
Szalay-Berzeviczy Attila tőzsdeelnök szerint nem szabad lemondani az euró 2010-es bevezetéséről, mert az könnyen utat nyithat a költségvetési fegyelem további romlásának. A bevezetés elhalasztásának másik kockázata az, hogy bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot teremthet a pénzpiacokon, ami könnyen elfordíthatja a befektetők egy jelentős részét a magyarországi befektetésektől. Szintén az eredeti dátum mellett érvel Széles Gábor, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke: ha 2010 után egyedül csak mi nem leszünk a térségben az euróövezet tagja, akkor az összes spekulációs szakember, aki eddig egész Kelet-Európában dolgozott, Magyarországra zúdítja pénzét. Széles szerint ez olyan hihetetlen spekulációs nyomást jelenthet, amit nem tud elviselni az ország.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!