hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Románia, Bulgária 2007?

Legutóbbi jelentésében az Európai Bizottság megállapította: a két ország teljesíti a csatlakozás politikai kritériumait, de még folytatni szükséges a jogállam erősítését és legfőképpen a korrupció elleni harcot. A következő évben Bulgária 545 millió, Románia pedig 1155 millió eurós uniós támogatást kap. Korábban az EU Bulgáriát emelte ki jobban haladóként, Romániát viszont élesebben bírálta a reformok lassúsága miatt. Most, a jelentés szerint, Románia jelentős előrelépést mutatott, Bulgária viszont kicsit veszített lendületéből. Bár az országjelentések summája alapvetően bizakodó, még mindig ott lebeg felettük a 2007-es csatlakozás elhalasztásának lehetősége. A brüsszeli testület megerősítette: jövő májusban még készít egy jelentést a felkészülésről, és az alapján ajánlhatja még a 2008-as csatlakozást. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!