hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Külföldre szökik a banki profit

2005. 10. 11.
A PSZÁF féléves jelentése szerint a hazai bankszektor közel 25 százalékos emelkedéssel 190 milliárd forint fölé növelte nyereségét az év első 6 hónapjában. 

Ugyanakkor a szektor külföldiek által tulajdonolt része 2005. június végére elérte a 89,1 százalékot. A profitrobbanás annak köszönhető, hogy a kamatmarzs végig 4 százalékon maradt. A nemzetközi szinten is magas érték leginkább annak az eredménye, hogy a hitelintézetek az összesen 2,5 százalékos MNB alapkamat-csökkentés nyomán a betétekre adott kamatot a hitelkamatoknál jobban vágták. Ennek megfelelően a szektor nettó kamateredménye is mintegy 15 százalékkal növekedett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!