hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szlovákia: euró 2007-ben

2005. 10. 04.
Az OECD 2005-ös országjelentése szerint sikeres volt a szerkezeti reform a szlovák gazdaságban, amely igen kedvező változáson ment keresztül az elmúlt években A jelenlegi pénzügyi mutatók alapján hitelesnek tűnik az a célkitűzés, miszerint az ország 2007-re teljesíteni akarja az euróátvétel kritériumait. Ugyanakkor az egyik legsúlyosabb probléma továbbra is a tartósan magas strukturális munkanélküliség. Emellett a szlovák oktatási rendszer nem készíti fel megfelelően a szlovák fiatalokat, illetve az alacsony képzettség? felnőtteket az új gazdasági környezet kihívásaira. Az OECD-tanulmány ezért az alap-, közép- és felsőoktatás átfogó reformját javasolja. A jelentés szerint ideje lenne tervbe venni a minimálbér csökkentését és a munkaadók szociális hozzájárulásának lefaragását. További negatívumként a korrupciót és a jogi környezet nem kellő kiszámíthatóságát említik, amelyek kedvezőtlenül hathatnak a gazdasági fejlődésre, és számos befektetőt távol tartanak.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!