hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hetvenmillió szegény Európában

2005. 10. 04.
Az Európai Unió állampolgárainak 16 százaléka, azaz mintegy 72 millió ember él a szegénységi kockázatot jelentő küszöb alatt – derül ki az Eurostat legújabb, a 2003-as helyzetet tükröző, de a jelenlegi 25 tagú EU-ra vonatkozó jelentéséből. A küszöb alattinak azok a háztartások számítanak, amelyekben az egy főre jutó jövedelem nem éri el az országos mediánátlag 60 százalékát. Ennek alapján Magyarországon a lakosság 10 százalékát fenyegeti a szegénység, amivel hazánk Luxemburggal és Szlovéniával holtversenyben a második legjobb helyen áll; az arány csak Csehországban kisebb, mindössze 8 százalék. 

A lista másik végén a lakosság több mint 20 százaléka él a szegénységi
kockázati küszöb alatt Görögországban, Írországban és Szlovákiában.
Az összehasonlítás némileg csalóka, hiszen a régi tagállamokban a szegénységi
küszöb legtöbbször jóval magasabb jövedelmet takar, mint az újakban. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!