hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Élet a Rita után

2005. 10. 04.
Már a hét elején visszaálltak a termelésbe a Rita hurrikán miatt bezárt texasi olajfinomítók. Mivel a nyílt tengeri olajfúró-tornyokon is csak enyhébb károk keletkeztek, az olaj ára némileg csökkent. A brent hordója jelenleg 61,51 dollár. A hurrikán nem okozott akkora veszteségeket, mint amilyenekre a vihar előtt számítottak.

A lezárt tizenhárom olajfinomítóból már hat meg is kezdte a munkát, köztük az Exxon baytowni finomítója, amely az USA legnagyobb ilyen jelleg? létesítménye. "Nagy volt az aggodalom a hurrikán miatt, de végül is nem befolyásolta nagymértékben az olajtermelést, ez pedig jó a világgazdaságnak" – nyilatkozták az amerikai elemzők.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!