hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nyugalom és lassuló növekedés
Tőzsdejelentés 2005. 08. 03–09.

2005. 08. 16.
Megtorpant a szárnyalás a magyar piacon. A BUX 1,24 százalékos esés után 21 089 ponton zárt a keddi kereskedési napon. A vezető részvények közül a legnagyobb árfolyamvesztést a Fotex (10,2 százalék) és az FHB (7,13 százalék) szenvedte el. Ez utóbbinak annak ellenére sem sikerült elérnie egy héttel ezelőtti árfolyamát, hogy a kedden közzétett gyorsjelentése szerint 30 százalékkal magasabb adózás utáni eredményt ért el a tavalyi év hasonló időszakához képest.  Nem szerepeltek jól a gyógyszergyári papírok sem, az Egis 6,14 százalékot, a Richter 5,64 százalékot esett egy hét leforgása alatt. A Richter esésében közrejátszhatott, hogy bár jó eredménnyel zárta a második negyedévet, az oroszországi ártámogatási rendszer jövő évi változása jelentős negatív hatással lehet rá. A legnagyobb (2,79 százalék) növekedést a Magyar Telecom érte el, miután 920 forinton zárt kedden. Úgy tűnik, hogy a Mol is töretlen lendülettel emelkedik tovább, hiszen kedden 21 550 forinton fejezte be a napot. 

Az elmúlt hét a nemzetközi piacokon is nyugalmasan telt. Kedden a Fed – a várakozásoknak megfelelően – 25 bázisponttal 3,5 százalékra emelte az USA irányadó kamatlábát. A dollár az euróval szemben már a döntés kihirdetése előtt elmozdult kéthavi mélypontjáról, és a részvényárfolyamok is emelkedéssel reagáltak a kamatemelésre. Ennek ellenére mind a Nasdaq, mind a Dow Jones, bár hétfőhöz képest magasabban, de az előző keddi árfolyama alatt zárta a kereskedést. Az olaj 64 dolláros árával új csúcsot döntött a hét elején, és a gázolaj ára is tovább emelkedett a nemzetközi piacokon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!