hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Családi üdülési csekk
Utolsó pillanat

2004. 11. 08.
Együtt pihen a család címmel szociálisan hátrányos helyzetben lévő családok számára nyílik lehetőség arra, hogy pályázati úton kedvezményes üdülési csekket kapjanak. Egy 4 fős család 40 ezer forint befizetésével akár 120 ezer forintos csekkhez is hozzájuthat. 



Balatoni nyár. Együtt a család Fotó: Somorjai L.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) számára elküldött pályázat révén egy négytagú család – egy felnőtt három gyermekkel, vagy két felnőtt két gyermekkel – kedvezményesen vehet részt nyaraláson. A család felnőtt tagjai lehetnek szülők vagy nagyszülők. Szülők esetében az egyhavi átlagkereset személyenként nem haladhatja meg a bruttó 70 ezer forintot, nagyszülők esetében, ha annak egy havi ellátása személyenként nem haladja meg az 53 ezer forintot. A gyermekek 18 év alatti eltartott gyermekek lehetnek.

A támogatás összege egy felnőtt és három gyermek esetén összesen 100 ezer forint érték? üdülési csekk 20 ezer forint önrésszel, két felnőtt és két gyermek esetén összesen 120 ezer forint érték? üdülési csekk, 40 ezer forint önrész befizetésével. A kérelem benyújtásának határideje 2004. november 15. Pályázni kizárólag levélben, postai úton lehet. A MNÜA címe: 1519 Budapest Pf. 406.

Az üdülési csekk egy éven belül bármikor felhasználható belföldi üdülések alkalmával. Több mint kétezer elfogadóhelyen lehetőség van a csekket fizetési eszközként felhasználni. A csekkel névértéken lehet fizetni, az elfogadóhely nem számíthat fel kezelési költséget annak beszámításakor. Mivel a csekk értékéből nem adnak vissza, célszer? úgy felhasználni a különböző címleteket, hogy inkább rá kelljen fizetni, minthogy elvesszen a különbözet. A csekk névre szól, nem lehetséges az átruházása vagy az értékesítése.

Az üdülési csekk felhasználható a szálláshely által nyújtott szállásszolgáltatás és azzal összefüggésben igénybevett, az elfogadóhely által nyújtott egyéb szolgáltatás, mint például étkezés, gyógykezelés, sport, wellness, fitnesz stb. kifizetésére, illetve belföldi utazási irodai programok vásárlására. A pályázatot egy formanyomtatványon kell benyújtani, amely a
www.mnua.hu/palyazatok honlapról tölthető le. Csatolni kell a munkáltatói jövedelemigazolást (szintén az előbbi honlapról letölthető formanyomtatványon kell benyújtani), vagy a gyes, gyed, gyet összegéről szóló igazolás fénymásolatát, vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2004. év eleji igazolásának fénymásolatát nyugdíjas nagyszülők esetében.

Hiányosan vagy nem feldolgozható adatokkal kitöltött, jövedelemigazolás nélküli, vagy határidő után beérkezett kérelmeket nem fogad el az alapítvány, és hiánypótlásra sincs lehetőség. A kérelemhez szükség van a gyermekek adószámára is. Ezt –
amennyiben a gyermek ilyennel még nem rendelkezik – az APEH-nál lehet megigényelni, eljárási idő minimum 5 munkanap.

A benyújtott pályázatokat november 25-ig elbírálják, az eredményről írásos értesítést csak a támogatásban részesültek kapnak. Az önrész befizetése után a MNÜA postán megküldi a közcélú adományozásról szóló igazolást. Az üdülési csekket értékküldeményként postázzák az érintetteknek, az önrész beérkezésétől számított két héten belül a kérelmező címére. Az önrész befizetésének több módja lehet: önerőből, vagy támogató szervezet is fizetheti (például munkáltató, szakszervezet, önkormányzat, civil szervezet stb.), amennyiben erről a családdal előzetesen megállapodott. Az önrész befizetésének határideje 2004. december 10.

Újdonság, hogy 2004. március 1-től a Balatoni Hajózási Rt. hajózási szolgáltatásaira, valamint a Volánbusz Rt. járataira, március 16-tól pedig a MÁV és a GYESEV kijelölt pénztáraiban is felhasználható az üdülési csekk üdülési célú menetjegy vásárlására.

(További info: a www.nusz.hu vagy a www.mnua.hu/csalpaly címeken.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!