hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Zuhantak a banki részvények
Tőzsdejelentés 2004. 09. 15–21.

2004. 09. 27.
Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed keddi ülésén 25 bázisponttal 1,75 százalékra emelte irányadó kamatlábát, folytatva a mérsékelt szigorítás politikáját. A héten napvilágot látott makroadatok egyébként kedvező tendenciákat mutattak. A vállalati eredmények közül az Oracle, valamint a pénzügyi szektort erősítő Goldman Sachs és a Lehman Brothers jó eredményről adott számot. A szektorok közül jól teljesített az olajipar, miután az olajár négyhetes csúcsra jutott a Mexikói-öböl térségében tomboló hurrikánok okozta várható termeléskiesés miatt. 

A BUX talpra tudott állni a pénzügyi szektort érintő adóemelés bejelentése utáni pánikból, így fél százalékos erősödés után történelmi csúcsa közelében zárta a hetet.

A hét nyertese egyértelműen a Mol lett újabb 5 százalékos erősödéssel, a keddi kereskedés során 9800 forinton is születtek üzletek, ami új történelmi csúcs. A Mol szárnyalásának köszönhetően új BUX-rekordot is jegyezhettek a krónikások: 12449,42 pont lett az új megdöntendő csúcs. Ugyanakkor 2,5 százalékos mínuszban zárta a hetet mindkét, a 8 százalékos adóemeléssel sújtott banki papír, és egy százalékot esett a dolgozói harmadának leépítését bejelentő Matáv is. A második vonalban folytatta mélyrepülését a gépipari szektor, a NABI 600 forinton, a Rába 685 forinton jegyzi új történelmi mélypontját. 

Szárnyalt viszont az Antenna Hungária, miután újra belátható távlatba került a cég privatizációja, valamint a piaci fáma szerint a Vodafone-pakett értékesítéséből 1000-1600 forintnyi extra osztalék üti a részvényesek markát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!