hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csúcsot döntött a MOL
Tőzsdejelentés 2004. 04. 27–05. 05.

2004. 05. 09.
Lejtmenetbe kapcsoltak a vezető tőzsdeindexek az elmúlt kereskedési héten. A piacokat már nemcsak az amerikai kamatemelési várakozások mozgatták, negatívan hatottak a kínai gazdaság lassítására vonatkozó tervekről szóló nyilatkozatok is. A tízéves csúcsra szökő olajár miatt veszítettek értékükből a magas energiaköltséggel dolgozó cégek. Európában rossz hete volt a bankszektornak, a Deutsche Bank és a HVB is a várakozásokat jelentősen alulmúló eredményről számolt be. A chipgyártóknak valamivel jobb napjai voltak, mivel a chipeladások 32 százalékkal nőttek az első negyedévben. 

A BUX a múlt heti csökkenés után stagnált, bár az egyes részvények árfolyamai nagy elmozdulásokat mutattak. A Magyar Nemzeti Bank hétfői ülésén némileg váratlanul 50 bázisponttal 11,5 százalékra csökkentette irányadó kamatlábát. A hét nagy vesztese a Richter lett. Nem volt elég az állami pakett idei eladásáról szóló hírek keltette eladási hullám, a cég első negyedéves gyorsjelentése is alulmúlta a várakozásokat. Az ilyenkor általában pozitív meglepetésekkel előrukkoló cég részvényei kilenc százalékot zuhantak. Az indexben a Richter negatív hatását elsősorban a Mol szárnyalása ellensúlyozta. Az olajcég részvényei történelmi csúcson forogtak hétfőn, 8100 forinton is született üzlet. Emelkedett az újabb, ezúttal romániai akvizícióról beszámoló OTP is, a bankpapír kereken 4000 forinton zárt. A szektortárs FHB több mint két százalékkal drágult, a cég a várakozásoknak megfelelő gyorsjelentést tett közzé. Tovább zuhant a NABI jegyzése, a cég részvényei újabb hét százalékkal lettek olcsóbbak, és névérték alatt is megfordultak a héten.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!