hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kifizetődik a nyelvvizsga

2003. 09. 15.
Talán az uniós tagság közelsége miatt is született az a döntés, miszerint azok a végzős középiskolások, akik tanulmányaik során megszerezték a nyelvvizsgát, visszakapják annak árát.

Az állam a Rigó utcai középfokú, C típusú nyelvvizsga díjának megfelelő összeget, azaz 9500 forintot fizet vissza a diákoknak, függetlenül attól, mikor és hol szerezték meg a bizonyítványt. Feltétel viszont, hogy államilag elismert vizsgaközpont adja ki a papírt. Fontos tudni, hogy csak egy teljes, C típusú nyelvvizsga után lehet igényelni a fent nevezett összeget, még akkor is, ha több nyelvvizsgával, illetve felsőfokú vizsgával rendelkezik a tanuló.

Az igénylés módja: az iskolában le kell adni a bizonyítvány fénymásolatát, melyet az hitelesít, és továbbküld az iskola fenntartójának. A pénzt a minisztériumtól a fenntartó hívja le, és folyósítja az intézménynek. Ezt követően a diák az iskolájában veheti fel a nyelvvizsgatérítést. Az állam a fenti célra mintegy 240 millió forintot szán.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!