hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Terminátor-kormányzó
Schwarzenegger és a politika

2003. 08. 25.
Kalifornia állam 34 millió lakosa új kormányzót keres, mivel a jelenleg kormányzó Gray Davis visszahívására 1,3 millió aláírást gyűjtöttek. Egy amerikai tv-show műsorvezetője, Jay Leno, megkérdezte Arnold Schwarzeneggert, hogy miért indul a kormányzói posztért, mire a sztár azt felelte: "Beadtam a derekamat." És ez volt az a válasz, amit mindenki hallani akart, hogy Arnold igazából csak a népakaratnak engedve száll ringbe a választók kegyeiért, őt "nem érdekli a pénz, a népért kíván dolgozni".



Arnold Schwarzenegger rajongói körében. Új szerepben mutatja meg a karizmáját Fotó: Reuters

A cél a kaliforniai gazdaság rendbetétele, mivel a dollármilliomosok paradicsomaként ismert állam rekordösszegű deficitet, 38 milliárd dolláros hiányt halmozott fel. Ez a fő ok, amiért a jelenleg kormányzó Davist meneszteni kívánják. A gazdasági vészhelyzet sokak számára érthetetlen, hiszen Kalifornia az USA, Németország, Japán, Nagy-Britannia és Franciaország után a hatodik legnagyobb gazdasági hatalom a világon. A válasz pedig egyszerű, a gazdagok sem szeretnek adózni, az állam pedig szeret többet költeni annál, mint amije van. De jön Terminátor, és mindent rendbe tesz, legalábbis ezt ígéri nem túl magasröptű, de eddig sikeres kampányában a hollywoodi sztár.

A választás

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!