hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hangzatos szekszárdi program

2003. 07. 14.
A kormányfő újra nyitott a családok, a gyermekek felé, amikor meghirdette az úgynevezett "szekszárdi programot". Magyarország leghosszabb hídjának avatása apropójaként számos, a családok számára kedvező intézkedés bevezetésére tett ígéretet. Medgyessy Péter szerint tűrhetetlen, hogy ma még mindig éheznek gyermekek, ezért az óvodás gyerekek ingyenes étkeztetése céljából gyermekenként 32 ezer forint kiegészítő támogatást igényelhetnek azok a családok, amelyek rendszeres gyermekvédelmi támogatásra jogosultak.



Csillag és Medgyessy a szekszárdi híd avatásán Fotó: MTI

A "szekszárdi program" alapján a jövőben a gyermekekkel kapcsolatos ügyeket soron kívül, a lehető legrövidebb idő alatt el kell intézniük a hatóságoknak. Nincs rendjén, hogy a gyermekek 74 százaléka nem tud nyaralni, ezért a kormány kidolgoz egy olyan gyermek- és ifjúsági üdültetési rendszert, amely révén jövő nyáron az eddigiekhez képest jóval többen nyaralhatnak a Balatonnál, ahol nyelvtanulásra is lehetőségük nyílik. 

Medgyessy Péter még a biztosítókat is meglepte kijelentésével, amikor közölte, hogy a kormány vállalja a tanulók balesetbiztosítását, ugyanis erről nem történt egyeztetés. A nyelvtanulás ösztönzéseként minden 18 évnél fiatalabb tanuló visszakapja a nyelvvizsgadíjat abban az esetben, ha sikerrel vette az akadályokat. 

Medgyessy nem felejtette el hangsúlyozni, hogy az idén is dupla családi pótlékot kapnak a családok az iskolakezdésre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!