hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nyaralás nagycsaládosoknak

2003. 06. 16.
Különösen nagy dilemma a szülők számára, hol és hogyan töltsék gyerekeik a nyári vakációt, hogy tartalmas, izgalmas, érdekes legyen és még egy közös nyaralás is beleférjen, ahol mindenki jól érzi magát. A mamának ne kelljen főzni, mosni, takarítani, a gyerekeket ne kelljen csendre inteni, ha szaladgálnak, mert a szomszéd felkopog, a papa pedig nyugodtan focizhat a gyerekekkel, hiszen nem zavarnak senkit. Vagyis olyan helyeket kerestünk, ahol örülnek a nagycsaládosoknak, ahol a gyerekek igényeit, szükségleteit szem előtt tartva szervezték meg a programokat és a vendéglátóhelyek felszereltségét.

Nagyon divatos – és szerencsére egészséges – a kerékpártúrák feléledése hazánkban, különösen, hogy több kerékpárút épült az utóbbi tíz évben, ahol biztonságosan karikázhatnak a csemeték sorban a szülők után. Egy Tisza-tavi túrajavaslat, amelyben a vendégek tíz kilométert tesznek meg kerékpárral (ez kisebb gyerekekkel sem megerőltető), majd egy természetbarát, vízsugár-meghajtású kishajóval árnyas, rejtett, zöld kis csatornákon át jutnak az élő Tiszára, melynek partján, egy kis öbölben várja őket egy helyi szakács által főzött bográcsos, az alföldi specialitás. A garantáltan bőséges ebéd után ismét hajóra szállnak, hogy egy másik útvonalon a Tisza-tó egyedülálló tájaiban, többek között európai hír? tavirózsa-telepeiben, és páratlan gazdagságú madárvilágában gyönyörködjenek. A programot egy újabb tíz kilométeres kerékpározás zárja le. A túra ára biciklibérléssel együtt 5000 forint, és természetesen kedvezményes, többféle kategóriájú szállást találhatunk a környéken, jelentkezni a Cityinfo Turista Fogadóban lehet. 

Kiválóan kiépített bicikliutak vannak a Kisalföldön, amelyek folytatódnak Ausztriában is. Érdemes a magyar oldalon szállást foglalni, és minden napra jut egy különleges kirándulás a szomszéd ország mesés tájaira. A Fertő-tó is biztonságosan körüljárható, Pamhagennél van a határátkelő. Kifejezetten nagy családok részére épült a Fertődi Kúria Vendégház, ahol több kétszobás apartman található. A gyerekek számára a legótól a csúszdán át a pingpongasztalig mindenféle szórakozás megtalálható, a felnőtteknek a szauna és a masszázs vehető igénybe. A kertben sokféle zöldség és gyümölcs terem, amiből mindenki kedvére csemegézhet. A hangulatos esték eléréséhez az apartmanok előtt kerti grill áll rendelkezésre. Az árak: hét éjszaka reggelivel 24 500 forint egy fő részére, gyerekeknek kétéves korig ingyenes, tíz év alatt 50 százalék kedvezmény jár. 

Szintén a Dunántúlon található egy hegyvidéki ajánlat a Bakonyba, Győrújbaráton, a Panoráma Panzió és Szabadidő Központ, ahol a vendégeket uszoda és egyéb sporttevékenységre, kikapcsolódásra alkalmas eszközök várják baráti árakkal. Magasabb színvonalon, szinte luxus igényeket kiszolgálva, az elveszett nyugalom megtalálását és a nyugodt pihenést ígéri a Hasik Hotel Döbröntén. Kitűnő lovas udvar várja a lovak szerelmeseit, gyermekeknek van póniló, valamint kecske és csacsi is. Fedett, mediterrán és szabadtéri uszoda, exkluzív étterem, kandallószoba, szolárium, fitneszterem, teniszpálya teszik változatossá az ott töltött napokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!