hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Emelkedtek a lakáshitelkamatok

2003. 06. 23.
A héten drágultak a támogatott lakáshitelek. A törvény által megállapított kamatplafonokat – ahogy ez várható is volt – minden hitelintézet megpróbálja kiaknázni. Új lakás vásárlása esetén az eddigi 4,5 százalék helyett 5, használt ingatlan esetén pedig 6 százalékra módosult a kamatteher. A két legnagyobb hitelnyújtó, az OTP és a Földhitel- és Jelzálogbank már nyilvánosságra is hozta módosított díjszabási rendszerét. Szakértők abban bíznak, hogy ezzel – az új jogszabályi környezetnek köszönhetően – véget is ért a kamatverseny.

Az OTP az említett hitelek esetén még 1 százaléknyi – mintegy 10 ezer forint – jutalékot is felszámít a folyósításkor. Mindkét esetben ötéves, fix kamatozású periódusról van szó, az előtörlesztés pedig díjmentes. A bank vezetősége a jelzáloghitelek keresletének
visszaesését várja az állami támogatások csökkenése miatt. Szerintük ez az OTP eredményén is visszatükröződik majd, lévén, hogy ez volt az egyik legjövedelmezőbb üzletáguk. Aggodalomra még sincs ok, mondják, mivel az első öt hónap még bőven behozhatja a kiesést. Ennek érdekében az OTP, karöltve a Lakás-takarékpénztárral, új hitelkombinációt dolgozott ki. A szolgáltatás lényege, hogy ha az ügyfél már rendelkezik egy legalább 6-8 éves lakáspénztári szerződéssel, akkor az ezután felvett OTP-lakáshitel törlesztése mintegy 20 százalékkal olcsóbbá válik, mint szerződés nélkül.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!