hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Változások a lakáshitelekben

2003. 05. 26.
Hosszú találgatás után egyértelm? lett a kormány szándéka a lakástámogatási rendszer változásaival kapcsolatban. Az állam továbbra is 20 évig biztosít kamattámogatást a kedvezményes hitelekhez, a felvehető öszszeg maximuma viszont – a várakozásoknak megfelelően – 30 millió forintról 15 millióra csökkent.



Csabai Lászlóné kormánybiztos. Jókedv? Fotó: MTI

A kormányülésen arról is határoztak, hogy az új lakások esetén 5, illetve a használt ingatlanok esetén 6 százalékos kamatplafon a módosítások után sem fog változni – így valóban nem kell pluszterhektől tartania a hitelt felvevőknek. A jövőben azonban nem lesz lehetőség arra, hogy egyidejűleg több lakáshoz vegyenek igénybe államilag támogatott pénzforrásokat. A hitel felvételének körülményei egyébként változatlanok maradnak. 

Csabai Lászlóné, lakásügyi megbízott a változtatások okaként a szociális igazságosság érvényesítésére való törekvés mellett a jelenlegi rendszer fenntarthatatlanságát emelte ki. Továbbá hangsúlyozta, hogy a rendelet elsősorban a költségvetés és a bankok kapcsolatát érinti. A jelenlegi módosításoknak köszönhetően még az idei évben is közel 16 milliárd forintot tud megspórolni a magyar állam a lakástámogatási rendszeren.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!