hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Teleljünk plusz 30 fokban

2002. 12. 16.
Az utóbbi napokban érezhetően beköszöntött a december, de vele együtt beköszöntött a téli turizmus csúcsidőszaka is. Hamarosan felpezsdülnek az osztrák, francia és olasz síparadicsomok, és egyre többen veszik útjukat a lappföldi Mikuláshoz. Aki viszont irtózik a hidegtől, annak sem szükséges jégbe fagyva várnia a tavaszt. Idén is számos egzotikus utazás közül választhat a magyar közönség. A téli hónapokban is ellátogathatunk Thaiföldre, Kenyába, Mexikóba, Indiába vagy éppen a karibi térségbe.



Hóshow minden mennyiségben Fotók: WBSH

Az idén jóval előbb kezdődött a szilveszteri készülődés, mint a korábbi években, így az év utolsó napjára belföldön és külföldön egyaránt csak elvétve találhatunk szabad szálláshelyet – mondják egybehangzóan a Heteknek nyilatkozó utazási irodák képviselői. Így azután akaratunk ellenére is megmenekülhetünk az ilyenkor szokásos feláraktól. Ha nem ragaszkodunk a december 31-éhez, akkor egy januári utószilveszteren is jelentős költőpénzt spórolhatunk. Az év végi felhajtástól eltekintve azonban nincs hiány a többnyire kétszemélyes exkluzív utakból. 

Januárban is rendkívül népszerű célpontok az Európán kívüli régiók. A tapasztalatok azt mutatják, hogy főleg az ázsiai térség számít unikumnak a magyarok számára. Ilyen kedvelt téli úti cél például Thaiföld, ahol gazdag kulturális program várja az odalátogatókat. 

A Vista Utazási Irodák Kft. már 239 ezer 900 forintért (+reptéri illeték) biztosít számunkra egy 12 napos kiruccanást, szállással, transzferrel, étkezéssel és városnézéssel. Kovács Ágnes, a Vista illetékes munkatársa elmondta, hogy a közel egynapos repülőút után általában egy kétnapos bangkoki városnézésre kerül sor, majd ezután jutnak el a vendégek a végleges szálláshelyükre. Láthatunk úszópiacot, igazi thai-falukat, és hajókázhatunk a Kwai-folyón. Ezen a vidéken sok a természeti különlegesség is. Nagyon látványosak a botanikus kertek, a korallszigetek és az elefánt árvaház – sorolja az ügyintéző. 

Thaiföldnél szárazabb, de hasonlóan forró időjárás és árkategória fogadja a látogatókat Kenyában. Kilencnapos ottlétünk során részt vehetünk még egész napos városnézéseken (27 ezer 900 Ft), vagy egy kétnapos szafarin (149 ezer 900 Ft) a Tensi Sí és Adventure és a Best Reisen Utazási Iroda szervezésében. Aki szafaritúrára adja a fejét jó, ha felkészül a nomád körülményekre. A túracsomagunk legyen kevés, de legyen benne bőven filmtekercs és ceruzaelem – tanácsolja a Best Reisen egyik munkatársa.



Óceánpart. Nyár a télben 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!