hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedvező amerikai makrók – optimistább hangulat
Tőzsdejelentés 2002. 11. 27 – 12. 03.

2002. 12. 09.
Egyedül a Távol-Keleten változtak jelentősebb mértékben az indexek az elmúlt héten, de valamennyi vezető részvényindex pozitív irányú elmozdulással zárta a hetet. Amerikában a Hálaadás ünnepe miatt lerövidült kereskedési héten több pozitív makrogazdasági adat is napvilágot látott. A munkanélküliségi adatok kedvező alakulása, vállalati szinten pedig a chipgyártók (Intel, AMD) felminősítése mind az optimizmust erősítették. 

Európában az Európai Központi Bank csütörtöki ülésétől 50 bázispontos kamatcsökkentést várnak, ez is kedvez a részvénypiaci hangulatnak. A BUX 38 milliárd forintos heti forgalom mellett 0,6 százalékkal erősödött, 8053 ponton zárva a hetet.

A blue chipek közül a Richter és a Matáv vitték 

a prímet az emelkedésben, utóbbi nem utolsósorban anyavállalatának, a Deutsche Telekomnak szárnyalásával megtámogatva. Közel két százalékkal gyengült viszont az OTP, a hét eleji erősödés után az európai bankszektor gyengélkedése magával rántotta a magyar bankóriást is. A bank egyébként bejelentette, hogy nem indult a román BCR privatizációjának második fordulójában. Mint ismeretes, a román fél az első fordulóban különböző kifogások miatt egyetlen pályázó konzorciumot sem ítélt méltónak a legnagyobb román bank részvénypakettjének megvásárlására. A legnagyobb elmozdulásokat a második vonalbeli papírok mutatták a héten: öt százalékot meghaladó mértékben erősödött az IEB, a Zala-kerámia, a Zwack és az Antenna Hungária is. A vesztes oldalon a Humetet és a TVK-t találjuk 6,5 százalékos értékvesztéssel.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!