hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Új hitel banki triumvirátustól

2002. 11. 25.
Három hazai bank újabb, elsősorban kis- és középvállalkozásokat támogató Finanszírozási Hitelkeret Megállapodást írt alá. Az Európai Befektetési Banknak (EIB) a Kereskedelmi és Hitelbankkal (K&H Bank), valamint az Inter-Európa Bankkal (IEB) mintegy 70 millió euróról szóló szerződése értelmében a vállalkozások 20–250 ezer euró közötti hitelt vehetnek fel a bankok fiókjain keresztül.

A K&H Bank vezérigazgató-helyettese, Zarnóczi Tibor lapunknak elmondta, hogy bankja egyszerűsített, gyors hitelelbírálást kínál több mint 170 fiókot számláló hálózatában. Véleménye szerint a sok hasonló piaci termék között ebben az a legvonzóbb, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően 12–15 éves lejáratra adják. A hitelek az ügyfelek számára forintban állnak rendelkezésre. Ezek elsősorban kis- és középvállalkozások finanszírozására adhatók. Elsőséget élveznek a környezetvédelem, az energiamegtakarítás, az infrastruktúra, az ipar és a turizmus területein működő cégek. 

Jürgen Köppen, az Európai Unió magyarországi delegációjának vezetője köszöntőjében üdvözölte a megállapodás létrejöttét, valamint külön örömét fejezte ki, hogy Magyarországra már most úgy tekinthetünk, mint uniós tagra, hiszen épp a héten írták alá a 2004-es csatlakozási dátumról szóló hivatalos megállapodást. Ezért is kívánják segíteni a csatlakozásra váró országokban az erős, versenyképes kis- és középvállalkozási szektor kialakulását az Európai Bizottság által támogatott hitelek segítségével.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!