hetilap

Hetek hetilap vásárlás
8000 pont felett a BUX
Tőzsdejelentés 2002. 11. 20–26.

2002. 12. 02.
Amerikában a kedvező makrogazdasági adatoknak köszönhetően emelkedő részvényárfolyamok jellemezték a kereskedést. Európában a nagyobb tőzsdék közül egyedül a francia emelkedett mérsékelten, Frankfurtban és Londonban egyaránt gyengültek az indexek valamelyest, elsősorban a biztosítók, a pénzügyi szektor és a telekom cégek gyenge teljesítménye miatt. 

A BUX az átlagosnál magasabb forgalom mellett jelentős, több mind ötszázalékos erősödés után a bűvös 8000 pont felett zárta a hetet. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa hétfői ülésén a várakozásokkal ellentétben változatlanul hagyta az irányadó kamatlábat.

A hét abszolút sztárja az Egis volt, ára keddtől keddig 12,3 százalékkal emelkedett, de keddi záróáránál jóval magasabban, 15500 forinton is forgott. A cég vezérigazgatójának bejelentése szerint még november végén megkaphatják a De-ramciclane nev? szorongásgátló kutatási eredményeit. Elemzők szerint ennek az egyetlen terméknek az értéke 6000 forint pluszt jelent részvényenként a papír árában. Remekül teljesített a Gazdasági Versenyhivatal által ötmillió forintos büntetéssel sújtott Matáv is, a hét során közel kilenc százalékkal drágult. Hét százalékkal ugrott meg a Mol árfolyama, miután a cég bejelentette: készpénzért és saját részvényekért cserébe 31,6 százalékkal növeli részesedését a Slovnaftban. A tranzakcióval az eddigi legnagyobb magyar tőkekihelyezés valósul meg. Jelentős emelkedést produkáltak az áramszolgáltató cégek, valamint a kisebb papírok közül a Fotex és a Mezőgép is több mint tíz százalékkal drágult.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!