hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tőzsdézés otthonról
K2: ez nem vírus

2002. 11. 03.
A K2-vel, vagyis a Kapcsolati kiszolgáló rendszerrel a kisbefektetőket szeretnék visszacsalogatni a tőzsdére, mivel az lehetővé teszi, hogy a befektetők otthoni számítógépeikről indított tranzakciói emberi beavatkozás nélkül jussanak el a tőzsdére. Az új szisztéma sokkal biztonságosabbá és átláthatóvá teszi a kereskedést. A K2 a Budapesti Értéktőzsde és a használati jogot megvásárló cég számítógépei közé épül be, és biztosítja a kommunikációt a hálózatok között.K2. Gyerekjáték alkalmazni Fotó: S. L.

A tőzsde vezetői nagy reményeket fűznek a rendszerhez. Szeretnék ugyanis elérni, hogy a nyugati piacokhoz hasonlóan a 25 ezer magyarországi magánbefektető 70-80 százaléka interneten keresztül hajtsa végre tranzakcióit, szemben a mostani 20 százalékkal.

Ennek érdekében a tőzsde vezetősége további öt céggel tárgyal a rendszer bevezetéséről. A K2-t elsőként (és eddig egyetlenként) bevezető EquitasBróker Rt. informatikusa, Gulyás Péter a Heteknek elmondta, hogy a szeptember elsejei indulás óta ügyfeleik meg vannak elégedve a K2 szolgáltatással, sőt nagyon sok érdeklődő csak emiatt keresi fel a céget. Az új módszer a szakértő véleménye szerint nem jelent konkurenciát a brókerek számára, hiszen a kisbefektetőkre eddig is jellemző volt az, hogy a saját pénzükkel kapcsolatos döntéseket nem bízták másokra. Így mindkét fél jól jár, hiszen a magánbefektetők nem lesznek annyira kiszolgáltatva annak, hogy brókerük éppen ráér-e, az elemző pedig a nagybefektetőkkel és az információgyűjtéssel tud foglalkozni. Azoknak az ügyfeleknek viszont, akik továbbra is igénylik a szakértő közreműködését, természetesen a jövőben is nyitva áll a hagyományos út.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!