hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Leépítések és felminősítések – melyik erő a nyerő?
Tőzsdejelentés 2002. 10. 23–28.

2002. 11. 03.
Nem mutattak nagyobb elmozdulást a vezető tőzsdeindexek az elmúlt kereskedési héten. Amerikában a Dow Jones mérsékelt, egyszázalékos csökkenéssel, míg a Nasdaq 1,8 százalékos emelkedéssel zárt. Jó néhány jelentős céget – Citigroup, Merck, Hewlett-Packard – részesítettek az elemzők felminősítésben, ugyanakkor több cég, köztük a Citigroup és a Boeing is újabb elbocsátásokat jelentett be. A technológiai szektornak jót tett a Sony vártnál lényegesen jobb – 17 helyett 44 milliárd jenes – nyereségről számot adó beszámolója, valamint azAmazon.com internetes kereskedő cég vártnál kedvezőbb eredménye. A BUX az ünnep miatt rövidebb kereskedési héten minimális negatív irányú elmozdulás után 7189,5 ponton zárta a hetet.

A legnagyobb, közel 15 százalékos elmozdulást a Pannonplast részvényei produkálták az utóbbi időben, a mélyrepülésben jeleskedő papír árfolyama ezúttal pozitív irányba lendült. A hét vesztese a Nabi lett, 5,5 százalékos gyengülést produkálva. Három napra felfüggesztették a Prímagáz részvények kereskedését, mivel a cég az árfolyamot jelentősen befolyásoló esemény közzétételére készül. A kereskedők között az a hír járja, hogy a 65 százalékban tulajdonos PAM Gas BV vételi ajánlat tételére készül, melynek ára az érvényes szabályok szerint legalább 1230 forint kellene, hogy legyen, ami 10 százalékkal haladja meg a jelenlegi árfolyamot. A Mollal kapcsolatos hír, hogy a horvát INA olajtársaság privatizációjára újabb pályázó, az orosz Rozsnyeft jelentkezett, melynek jelentős horvát politikai támogatottsága rontja a Mol nyerési esélyeit.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!