hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Háborús félelmek a világ börzéin
Tozsdejelentés 2002. 09. 18–24.

2002. 09. 29.
A fogyasztói bizalom újabb csökkenése, a vállalatok profitfigyelmeztetései, a háborús félelmek és a kamatok szinten hagyása a Fed keddi ülésén mind lefelé mozgásra determinálták a tokepiacokat. Amerikában a Dow Jones négy, a Nasdaq hatéves mélypontra süllyedt a héten. Európában még ennél is pesszimistább hangulatban zajlott a kereskedés, mind a francia, mind a német index tíz százalékot meghaladó mértékben esett. Az okok között a profitfigyelmeztetések mellett a német választási eredmények is fellelhetok. 

A BUX közepes forgalom mellett mérsékelt, 2,5 százalékos esés után 7264 ponton zárta a hetet. A TVK-tulajdonosok örülhettek legjobban, papírjaik ugyanis 4,3 százalékkal drágultak. 

A Mol meghosszabbította a cég 17,6 százalékos tulajdonjogára vonatkozó opcióját, s ez felerosítette a felvásárlási ajánlattal kapcsolatos várakozásokat. A gyengülo piacon dicséretes teljesítmény még a Mol szinten maradása. Az olajcégnek a horvát INA olajvállalatra vonatkozó akvizíciós esélyei jelentosen megnottek, miután a Lukoil bejelentette, hogy nem kíván részt venni a cég privatizációjában. Így már csak három cég – a Mol mellett az osztrák OMV és az orosz Rosznyeftly – van versenyben. A nemzetközi trendnek megfeleloen mélyrepülést produkáltak az informatikában érdekelt cégeink, és gyengén muzsikáltak a gyógyszergyártók is: az Egis közel 8,5, a Richter 6,5 százalékot vesztett értékébol.

Kedden közzétették az október 1-jétol érvényes új BUX-összetételt, az index ekkortól újabb papírral lesz szegényebb, ugyanis a Pick papírjai kikerülnek az indexkosárból.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!