hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megtartja Matáv-részesedését a Deutsche Telekom
Tőzsdejelentés 2002. 08. 14–20.

2002. 08. 25.
Emelkedő árak jellemezték a részvénypiacokat az elmúlt héten. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatszintet változatlanul hagyó döntése után történelmi mélypontra sülylyedtek a kamatok a tengerentúlon. Az amerikai ipari termelés nem várt júliusi emelkedése 9000 pont közelébe lendítette a Dow Jones indexet, de erősödött a Nasdaq (+8,45%) és az S&P 500 (+6%) is. Folytatódott a repülőgépgyártók és a légitársaságok vesszőfutása, és gyengültek a chipgyártók is, miután a Goldman Sachs rontott a szektor minősítésén. 

Európában tovább zuhant a csőd szélére került Vivendi, amely értéke közel felét vesztette el egyetlen hét alatt. Gyengült az Ericsson is, amely Infineon részvényei egy részének értékesítéséből próbálja megőrizni fizetőképességét. A BUX élénk forgalom mellett 3 százalékos emelkedéssel zárta az ünnep miatt lerövidült hetet.

Folytatta szárnyalását a legoptimistább várakozásokat is messze felülhaladó eredményt jelentő Mol, a papír közel 10 százalékkal drágult. Hasonló mérték? emelkedést produkált a Prímagáz, és a múlt héten a legnagyobb vesztes címet kiérdemlő Pannonplast is. Erősödött a Matáv is, miután a Deutsche Telekom várhatóan mégsem száll ki a cégből. A legnagyobb értékvesztést ezúttal a Synergon részvényesei könyvelhették el, miután a cég a várt 23 millió forintos nyereség helyett 93 milliós veszteségről adott számot. Tovább csökkent a Richter jegyzése is, a héten jelentette be a Northern Blvd. Corporation, hogy a gyógyszergyárban lévő részesedése 5,3-ról 4,8 százalékra csökkent.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!