hetilap

Hetek hetilap vásárlás
TVK-Borsodchem sztori: Jönnek vagy mennek az oroszok?
Tőzsdejelentés 2002. 05. 22 28.

2002. 06. 02.
Amerikában az ünnep miatt megrövidült héten negatív forgalmi rekordokat mértek a részvénypiacokon. A héten megjelent makrogazdasági adatok vegyes képet festettek, a fogyasztási adatok egészséges értéket mutatnak, ugyanakkor a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói bizalmi index értéke csökkent. Az első negyedéves GDP-adat is lefelé módosult, 5,8 helyett 5,6 százalékra. Lefelé húzta mindkét indexet az Intel, miután a Merryl Lynch csökkentette a cég profitjára vonatkozó várakozásait, így a Dow Jones újra 10 000 pont alá csúszott. Európában egyedi vállalati hírek-nek köszönhetően erősödtek 

a telekom papírok, így a hétközben negatív árfolyamrekordot felállító Deutsche Telecom is visszakapaszkodott valamelyest. A bankszektor a Barclay\'s-szal kapcsolatos negatív hírek miatt gyengélkedett. A BUX értéke 30 milliárd forintos forgalom mellett 2,33 százalékkal csökkent, 8279 ponton zárva a hetet.

A hét sztárpapírja címet a TVK és a Borsodchem mondhatják magukénak, előbbi 12,5, utóbbi közel 11 százalékkal drágult. Piaci pletykák az orosz tulajdonosokkal hozzák kapcsolatba a két papír megugrását, a változatok között két véglet szerepel: az egyik az oroszok kivonulásáról, a másik az általuk tenni kívánt felvásárlási ajánlatról szól. Megszenvedte a két gázárban érintett papír azt a bejelentést, miszerint az idén nem lesz sem lakossági, sem közületi gázáremelés, a Mol 2,5, a Prímagáz közel 11 százalékot esett, ezzel a hét vesztese címet is kiérdemelve. Nem hatott a Matávra az európai telekom cégek erősödése, 5 százalékos esés után újra a kritikus 1000 forint alá süllyedt az árfolyama.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!