hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Közepes forgalom, mozdulatlan index
Tőzsdejelentés 2002. 04. 17 23.

2002. 05. 05.
Gyengültek a részvényárfolyamok a világ vezető tőzsdéin az elmúlt kereskedési héten. Amerikában a várakozásoknál gyengébb vállalati eredményeket nem tudta feledtetni az előrejelzéseknél jelentősen magasabb GDP adat sem. A várt 5 százalék helyett 5,8 százalékkal bővült a nemzeti össztermék, ugyanakkor az áprilisi üzleti bizalmi index jócskán elmaradt a várakozásoktól. 

Európában különösen a telekomszektor szerepelt gyengén, miután a Vivendi idei első negyedéves eredménye rekord veszteséget hozott. Jól teljesítettek viszont az olaj- és gyógyszercégek a szektorban napvilágot látott kedvező vállalati eredményeknek köszönhetően. Közepes forgalom mellett a BUX csak minimális mértékben mozdult el, 6 pontos gyengülés után 8673,5 ponton zárta a hetet.

A második vonal két papírja is igen jelentős megugrást produkált a héten. 

A Pick 22,5 százalékkal lett drágább egy hét alatt, miután az Arago részvényenként 1000 forintos osztalék kifizetésére tett javaslatot. Az Édász egyetlen nap alatt 30 százalékot drágult, miután az E.ON Hungária 73,6 eurós (körülbelül 17 800 Ft) vételi ajánlatot tett a cég részvényeire. Közel 6 százalékkal lett drágább a Nabi papírja, a blue chipek közül pedig az OTP emelkedett ki három százalékot meghaladó emelkedéssel. A hét vesztese a több mint nyolc százalékkal gyengülő Richter, tette mindezt a papír annak ellenére, hogy a cég első negyedéves eredménye az elemzői várakozások felső szélére esett. A múlt heti szárnyalás után 4,5 százalékkal olcsóbbak lettek az Antenna Hungária papírjai is.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!