hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kétéves csúcson a budapesti index
Tőzsdejelentés 2002. 05. 02 07.

2002. 05. 12.
Negatív hangulat uralkodott a vezető külföldi tőkepiacokon. Amerikában a Dow Jones mérsékeltebb esése mellett a technológiai papírok nagyot zuhantak, a Nasdaq közel 7 százalékot vesztett értékéből. Európában London viszonylag jól tartotta magát nem egészen egy százaléknyi gyengülésével a német és a francia piacok 3,5 százalék körüli vesztesége mellett. 

Gyengültek az olajrészvények, miután Irak bejelentette: újraindítja egy hónappal korábban leállított olajszállításait. Katasztrofálisan szerepeltek a távközlési papírok: a Vodafone-t a Goldman Sachs vette le ajánlott listájáról, a Vivendi hiteleit az S&P sorolta gyengébb kategóriába, és a France Telekom is negatív csúcsot döntött a keddi kereskedés során. A BUX 27 milliárdos heti forgalom mellett közel kétéves csúcson zárt hétfőn, a 9000 ponttal azonban elsőre nem birkózott meg, némi korrekció után 8844 ponton zárta a hetet.

A hét győztese keddi megugrásával a TVK lett több mint 15 százalékos erősödéssel. A piaci pletykák szerint a Mol 4200 forinton vételi ajánlatot tesz a papírokra, majd kivezeti őket a tőzsdéről. A pletykában "gyanúsított" Mol is szépen szerepelt, 4,5 százalékos drágulás után 5900 forinton zárt, miután róla az a hír járta: a hét végén megegyeztek a Magyar Fejlesztési Bankkal a gázüzletág eladásáról. Újabb árfolyamcsúcsokat döngetett az OTP árfolyama is: kedden napközben elért 2610 forintos ára történelmi maximum csakúgy, mint a hétfői 2570 forintos záróár. A kisebb papírok közül remekelt a Danubius, a Nabi és a Primagáz is, egyaránt öt-öt százalékot emelkedve.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!