hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Túlértékeltek az európai részvények állítja a Goldman Sachs
Tőzsdejelentés 2001. 11. 21 27.

2001. 12. 02.
Vegyesen mozogtak a világ tőzsdeindexei a hálaadás napja miatt lerövidült elmúlt kereskedési héten. Amerikában a technológiai papírok árai tovább emelkedtek, míg a hagyományos papírok indexe, a Dow Jones stagnált. 

A vártnál kisebb termeléscsökkenés miatt még alacsonyabb lett az olaj ára, s ennek következtében ereszkedtek az olajkitermelő cégek papírjai. Az európai indexek mérsékelt csökkenést mutattak. 

A BUX közepes forgalom mellett, a keddi nagyobb visszarendeződés után is megtartott közel másfél százalékot elmúlt heti emelkedéséből, 7238 ponton zárva a hetet.

Az emelkedésben a hét nagy részében a Mol vitte a prímet, amely végül közel 3 százalékos emelkedés után 5250 forinton zárta a hetet. Remekeltek a kisebb papírok is: a Globus több mint 16, a Synergon 12, a Danubius 10,5 százalékkal erősödött, de említést érdemel a Démász 7 százalékot meghaladó emelkedése is. Jól szerepelt a vegyipari szektor: a BorsodChem 5, a Pannonplast 4 százalékkal lett drágább az eltelt egy hét alatt. 2004 és 2013 közötti időszakra szóló etilénszerződést írt alá a TVK és a BorsodChem. A TVK által jelenleg szállított évi 80-90 ezer tonnás mennyiség néhány éven belül a duplájára emelkedhet.

A Matáv piacán megjelenő eladók 1,5 százalékkal tolták lejjebb a távközlési papír árfolyamát. Az OTP bőven 16 ezer forint felett is forgott, a keddi zárásra azonban éppen egy héttel ezelőtti záróárára süllyedt vissza.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!