hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Háborús bizonytalanság emelkedő indexek
Tőzsdejelentés 2001. 10. 03 09.

2001. 10. 14.
Világszerte emelkedést mutattak a tőzsdeindexek az elmúlt héten. A Dow Jones mindössze egy százalékos erősödését messze felülmúlta a technológiai szektor ötszázalékos szárnyalása. A harmadik jelentős indexet, az S&P500-at alkotó részvények harmadik negyedéves profitja várhatóan 20 százalékos csökkenést mutat majd az elemzők előrejelzései szerint. A nyugat-európai piacok 3,5-4 százalékkal erősödtek, elsősorban a telekom cégek papírjainak jó teljesítménye miatt. A BUX 2,7 százalékos emelkedés után 6456 ponton zárta a hetet.

A hét nyertesének a BÉT-en a múlt heti vesztes, a Synergon bizonyult, közel 56 (!) százalékos emelkedéssel. Az erőteljes megugrást a Videoton esetleges részesedésszerzéséről szárnyra kapott találgatások, valamint a cég eredményességének javulásáról szóló hírek generálhatták. Kétszámjegy? áremelkedést produkáltak a Graphisoft (+18%) és a TVK (+17,5%) részvényei is. A blue chipek közül 4,4 százalékkal drágult a több cég által is vételre ajánlott Matáv, hasonló mértékben erősödött az OTP. A Mol magas forgalom mellett 0,5 százalékkal lett olcsóbb, bár hét közben a 4500 forintos magasságot is elérte. Gyengébben szerepeltek az utóbbi időszak sztárjainak bizonyuló gyógyszerrészvények, a Richter 1,7 százalékkal még erősödni tudott, az Egist viszont közel 2,5 százalékkal mélyebbre tolták a profitrealizálók. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) keddi ülésén jóváhagyta a CE Oil többségi tulajdonszerzését a BorsodChemben, ezzel az osztrák cég tulajdonhányada 59 százalékra nőtt. A felvásárlási ajánlatot elfogadó részvényesek nyolc napon belül juthatnak hozzá részvényeik ellenértékéhez.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!