hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Yahoo Hollywoodba megy

2001. 09. 10.
Az AOL–Time Warner új versenytársra számíthat az idei karácsonyi szezontól. Az eleddig semleges internetes megaportál, kereső- és egyben reklámeszköz, a 200 milliós közönséggel rendelkező Yahoo Inc., újabban már nemcsak az átlagembernek, de Hollywoodnak is felteszi a kérdést: "Do you Yahoo?" 

Az AOL és a Time Warner tavalyelőtti gigászi egyesülése után szakértők most arra hívják fel a figyelmet, hogy a Yahoo is apró, de biztos lépésekkel közeledik a szórakoztató-, és a médiaiparhoz. A Sony céggel nemrégiben aláírt megállapodás egy közös weblap kifejlesztésére csak az egyik ilyen jel. A Walt Disney stúdió Perl Harbor cím? és más mozifilmjeinek online marketingkampánya, valamint a weben a legnagyobb videoklipp-anyaggal rendelkező Launch Media nev? kaliforniai zeneportál felvásárlása viszont már egyértelműen mutatja, hogy a cég eddigi üzletpolitikájától eltérően – részben a kedvezőtlen gazdasági környezet nyomására – saját tartalomszolgáltatásra, illetve más szórakoztatóipari termékek eladására rendezkedik be. 

A média azonban csak az egyik pénzcsatorna, amely felé a Yahoo most nyitni kíván. A sport és a pénzügyi szolgáltatások világa (az USA-ban ma ez utóbbi nagyrészt hitelkártyaadósság-menedzselést jelent) két másik olyan tömegbázisú aranybánya, amely az interneten keresztül könnyen kiaknázható.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!