hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Csökkent a benzin ára

2001. 06. 30.
Elsősorban a motorbenzin világpiaci árának csökkenése tette lehetővé, hogy szerdától újra olcsóbb legyen az üzemanyag ára. Mint a Mol Rt. sajtóosztályától megtudtuk, a társaság folyamatosan figyeli a világpiaci ártendenciákat, és napokon belül igazodnak hozzá. Így az elmúlt egy hónap során 10 százalékkal csökkent a benzin ára. Ugyanakkor Geszti László, a Mol Rt. igazgatója sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy változatlanul magas a kőolaj világpiaci ára, ami azt jelenti, hogy hosszabb távon újra áremelésre kell számítani. 

A legfrissebb árlista szerint a 95-ös benzin 226,5, a 98-as pedig 235,5 forintba kerül szerdától. Geszti elmondta, hogy az adótartalom kiemelkedően magas: a 95-ös benzin adó nélkül csupán 84,3 forintba kerülne, átlagosan 142 forint adót rovunk le a töltőállomásokon az üzemanyag literéért. (Hetek)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!