hetilap

Hetek hetilap vásárlás
APRÓPÉNZ

2001. 05. 19.
Nőtt a reálbér Az év első három hónapjában magasnak mondható, 4,4 százalékos volt a reálbérek növekedése. A KSH adatai szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 93 ezer 600 forint volt. A legjobban fizető ágazat most is a pénzügyi tevékenység volt, ahol 208 ezer 300 forintot tett ki az átlagjövedelem, ezt követte a vegyipar a maga 130 ezer 100 forintjával. A legkevesebbet ebben az időszakban is a szociális ellátásban dolgozók kaptak, átlagban 58 ezer 800 forintot. (KSH)

Felgyorsul a devizaliberalizációA forint árfolyamsávjának kiszélesítése szükségessé tette a devizaliberalizáció ütemének felgyorsítását, így a tervek szerint a kormány már májusban meghozza a jelenlegi korlátozásokat feloldó rendeletet. Ennek eredményeképpen júniustól a magyar állampolgárok is korlátozás nélkül vásárolhatnak valutát, és lehetőségük lesz arra, hogy bármely külföldi bankban folyószámlát nyissanak. Megszűnik a valutakiviteli engedély intézménye is, néhány fennmaradó kisebb korlátozást pedig az új devizatörvény töröl majd el, várhatóan január elsejével. (MTI)


Rekordot döntött a TNTTöbb mint 50 százalékkal növelte tavaly a forgalmát a TNT Express Worldwide Hungary Kft., és ezzel 4,2 milliárd forintra tornázta fel a bevételét. Ifj. Járosi Márton, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy ügyfélkörük elsősorban multinacionális feldolgozóipari cégekből kerül ki, de jelen vannak informatikai és telekommunikációs vállalatok is, sőt tavaly már megjelentek kisebb vállalatok is. A szállításra specializálódott cég nemcsak dokumentumokat, hanem ipari alkatrészeket, kisméret? termékeket is elvállal légi és közúti fuvarozásra. A Magyarországon (a TPG-csoport tagjaként) működő TNT tavalyi munkájával elnyerte a csoport kiválósági díját. (Hetek)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!