hetilap

Hetek hetilap vásárlás
APRÓPÉNZ

2000. 12. 30.
Olcsóbb benzin péntektől Újabb öt forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára pénteken. Az üzemanyagok árának csökkenését a nemzetközi piacok árcsökkenésével és a forint dollárhoz viszonyított árfolyamának kedvező változásával magyarázza a Mol. Az árcsökkenést követően a 95-ös ólmozatlan benzin 218,50 forintba, míg a 98-as ólmozatlan benzin 227,50 forintba kerül literenként, a gázolajért pedig 223,75 forintot kell majd fizetni. Az egyes töltőállomásokon az árak eltérhetnek a listaártól. (MTI)

Februártól drágul a telefon



Nem januártól, hanem februártól kell többet fizetnünk a telefon használatáért. Bár az emelés mértékéről még nincsen végleges döntés, annyi bizonyos, hogy a Matáv 50 százalékkal kívánja emelni az előfizetői díjat. A jövő évre tervezett 5-7 százalékos infláció miatt azonban csak 5-6 százalékkal kérhet többet a cég. (Hetek)


Egyéb áremelések



A villamos energia ára januártól 6, a gáz ára júliustól 12 százalékkal emelkedik. Szintén 6 százalékkal kerülnek többe a vasúti, a tévés műsorszórási, valamint a bírósági eljárási díjak, és a távolsági autóbuszjegyek is. A gyógyszerek 4, az autópálya-használati díjak 5,8 százalékkal drágulnak januártól. (Hetek)


Munkavállalás az EU-ban



Az Európai Unióhoz való csatlakozást követően is csak hét év múlva vállalhatnának munkát a kelet-európaiak - hangzott Gerhard Schröder német kancellár javaslata. A javaslat szerint az időtartam rövidülhetne is, 5 év után újra áttekintenék a kérdést, így jó esetben nem kell kivárni a hét évet. (G. É.)

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!