hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megduplázhatja pénzét
Befektetés és kockázat

2000. 11. 11.
Az elmúlt hónapok reklámpiacán szembeötlő plakátfelirat hívta fel magára a figyelmet, ezt hirdetve: "Egyszerűen megduplázhatja pénzét". 

Hogyan is duplázhatjuk meg a pénzünket? A Moneymaxx azt ígéri, hogy annak, aki 10 éven keresztül havi 4 ezer forintot befizet, a futamidő végén egymillió üti a markát, havi 10 ezer forint befizetése esetén pedig 2,6 milliót vehet fel. Mind 10, mind 15 éves futamidőre 15 százalékos hozamot ígérnek. 

Mint a Moneymaxx munkatársától, Mészáros Gábortól megtudtuk, a befektetést kínáló cég az AB Aegon Biztosítótársaság divíziója, bár az értékesítés során annak sem ügynöki, sem fiókhálózatát nem használja. Az ügyfelekkel levél formájában tartja a kapcsolatot.

A cég Hollandiában 13 éves múltra tekint vissza, ezen befektetési tapasztalatok és a 1998-ig elért hozamok inflációval csökkentett mértékének az átlagából hozták ki az említett 15 százalékos éves nyereséget. Minden pénzügyekben valamennyire is jártas ember tudja azonban, hogy a múltbeli hozam lehet jó kiindulópont, de semmit nem garantál a jövőre nézve. Ezt ők is elismerik, ezért a 10 éves futamidőre vonatkozó 15 százalékos ígért hozam mellett a lap alján apró betűs megjegyzés található: "A fenti (15 százalékos) hozambecslés tájékoztató jellegű, mivel a múltbeli tényleges hozamokon és a jövőre vonatkozó előrejelzéseken alapul, így nem jelent garanciát hasonló hozamok jövőbeni elérésére."

A hozam biztosítása érdekében nemzetközi részvényekbe fektetik a rájuk bízott pénzt – mint például az IBM, a Vodafone papírjaiba. Mészáros tájékoztatása szerint azonban csak (nagyobb kockázatot magában hordozó) részvényeket vásárolnak, és nem állítanak össze, állampapírral vegyített portfóliót. Tudni kell, hogy ez a megtakarítási forma egyfajta életbiztosítási szerződés megkötésével is együtt jár.

Aki tehát szeret kockáztatni, és pénzét hosszú távon részvénybe akarja befektetni, annak itt egy lehetőség, ami most november 15-ig akciós. Aki e hónap tizenötödikéig szerződést köt, annak a harmadik havi befizetése után – mivel 3 hónap próbaidő van, ez idő alatt az egészből ki lehet szállni mindenféle veszteség nélkül – 10 ezer forintot jóváírnak számláján.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!