hetilap

Hetek hetilap vásárlás
MNB: kamatemelés

2000. 10. 14.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 100 bázisponttal megemelte irányadó kamatlábait, amire a vártnál magasabb szeptemberi inflációs adat (10,3%) miatt került sor. Az áremelkedés elsősorban külső tényezőknek, a rekord magasságba szökő olajáraknak és az euró gyengeségének köszönhető, de szerepet játszottak a hirtelen megugró élelmiszerárak is. A jegybank közölte, hogy miután a kormány nem fogadta el javaslatát az árfolyamrendszer megváltoztatására, nem maradt más eszköz a kezében, mint a kamatok emelése. Ezt azonban a megtakarítások reálértékének védelme érdekében meg kellett lépnie. Mindazonáltal a kamatemelés önmagában nem veszélyezteti a gazdaság növekedési kilátásait. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!