hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Financial Times: Senki földjén a BÉT

2000. 09. 09.
"Miután két éve névlegesen jobbközép kormány került hatalomra, a BUX a senki földjére került" – fogalmazott a Financial Times a Budapesti Értéktőzsdéről. Bár a külső és belső gazdasági feltételek kedvezőek, és a magyar gazdaság 5 százalék feletti növekedést produkál, mégsem elegendő a külföldi befektetők bizalma. Amellett, hogy a parketten szereplő cégek eredményei 40 százalékkal javultak, tőzsdei szereplésük nem tükrözte ezt, sőt a BUX 17 százalékkal csökkent az elmúlt időszakban. Mi lehet ennek az oka? – tette fel a kérdést a cikk szerzője. A megkérdezett szakértők egyrészt a nyári érdektelenségben, másrészt a húzó tőzsdei szektorok átrendeződésében látják az okot. De a válasz inkább abban keresendő, hogy a külföldiek már nem óhajtanak befektetni a BÉT-en. Elemzők úgy vélik – jegyezte meg a brit gazdasági lap –, hogy a 80-as éveket idézve, a nem parlamenti választás útján hatalomra került elődökhöz hasonlóan hatósági árakhoz ragaszkodik a jelenlegi kormány. Főként az energia- és a gyógyszerárak tekintetében érhető tetten ez a makacsság, csak azért, hogy a tervezett inflációt tartani tudják. A lap szerint azonban ez az elszántság csak tovább fokozza a problémát. Brit elemzők nem várnak jelentős változást a kormány hozzáállásában, mivel úgy látják, a kabinet a következő választások megnyerésére koncentrál. (Hetek)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!