hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Milliárdos dámák
Az EuroBusiness toplistája

2000. 07. 15.
A világ második legnagyobb cégének tulajdonosnője foglalja el a leggazdagabb asszonyok listájának első helyét. Helen Walton az amerikai Wall-Mart Stores diszkont áruházlánc örököse, aki férje halála után 46 milliárd eurót örökölt. Az EuroBusiness magazin összeállításából kiderül, hogy messze lemaradva követi őt a francia Liliane Bettencourt, a l\'Oréal világcég tulajdonosnője 14,3 milliárd eurós vagyonával. Úgy tűnik, a lánya is otthonosan mozog a milliárdosok előkelő társaságában, hiszen 9,4 milliárd eurónyi vagyonával a 200 leggazdagabb hölgy közül a 4. helyet foglalhatja el. Potom 100 millióval előzi meg őt az amerikai Barbara Anthony. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kilenc leggazdagabb nő közül hat nem saját erejéből lett milliárdos, hanem a szülei által elindított cégek örököseiként kerülhettek fel a 200-as listára. Változnak az idők, a valaha a leggazdagabb asszonynak tartott II. Erzsébet angol királynőnek be kell érnie a 19. hellyel (3,11 milliárd euróval rendelkezik), sőt 3,49 milliárd eurós vagyonával még a holland királynő, Beatrix is megelőzi őt. Az EuroBusiness megjegyzi, hogy a második hely tulajdonképpen egy maffiózó feleségét illetné meg. Kevin Cahill – az olasz maffia egyik jelenleg börtönben tartózkodó keresztapa-figurája – felesége ugyanis 16 milliárd euróval büszkélkedik, s az előkelőségek listájáról is csupán azért maradt le, mert túl későn küldte be az adatokat. Persze az is lehet, hogy csak óvatos volt. (MTI)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!