hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ereszkedő indexek
Heti tőzsdejelentés 2000. 07.07 13.

2000. 07. 15.
A befektetők pozitívan értékelték, hogy Alan Greenspan amerikai jegybankelnök legutóbbi beszédében nem említette az inflációs nyomást, így Amerikában a Dow Jones 2,8, az S&P500 3,2 százalékkal zárt magasabban, a NASDAQ pedig erőteljes – hat százalékos – emelkedéssel újra 4000 pont fölé küzdötte magát. A nyugat-európai indexek 1-2,5 százalékos erősödést tudhatnak maguk mögött. A külföldi piacokon tapasztalható optimizmus ellenére folytatódott az árak lemorzsolódása a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX továbbra is mérsékelt forgalom mellett 1,4 százalékkal zárt alacsonyabban – 8148 ponton – előző heti értékénél. Bár a hét közepén 3650 forinton is forgott, innen gyors "visszapattanással" korrigált a Mol árfolyama, 3770 forintos ára közel 1 százalékos emelkedést mutat múlt csütörtökhöz képest. Hasonló mértékben emelkedett a Matáv jegyzése is, míg a TVK az eladói nyomás megszűnése után 2,5 százalékkal zárt magasabban. A hét nagy vesztesének a Richter bizonyult, az eladók 6,5 százalékkal tolták mélyebbre a papír árfolyamát, miközben másik gyógyszerpapírunk, az Egis közel 5 százalékot erősödött. A kisebb papírok közül erőteljesen gyengült a Pick (-6,5 százalék) és a Humet (-10,9 százalék), valamint az előző heti sikertelen aukció után tovább gyengült az Antenna Hungária jegyzése is.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!