hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gázár-csapda
Heti tőzsdejelentés december 8-15.

1999. 12. 18.
Az amerikai tőzsdék vegyes képet mutattak a héten, csakúgy, mint a megjelent makrogazdasági adatok. Az inflációs adat a vártnál kedvezőbben alakult, megugrott viszont a kiskereskedelmi értékesítés növekedése, és ismét rekordhiányt mutat a fizetési mérleg. A Dow Jones kis ingadozások után 1,4 százalék plusszal zárt, míg a NASDAQ a keddi –2,5 százalékos megingás után szerdán újra történelmi rekorddal zárta a kereskedést. A frankfurti tőzsde közel két százalékos emelkedéssel díjazta a vártnál kedvezőbb német GDP-adatot, míg a BUX értéke az utóbbi hetek meredek emelkedése után 0,5 százalékkal került alacsonyabb szintre előző heti záróértékénél. Újra negatív hírek kapcsán került a középpontba a Mol részvénye: a kormány bejelentette, hogy január elsejétől nem lesz gázáremelés, júniustól pedig csak 12 százalékos emelés lesz, ez pedig igen érzékenyen érinti a gázüzletág eredményességét. A bejelentés hírére a papír azonnal 8 százalékot veszített értékéből, emiatt 10 percre fel is kellett függeszteni kereskedését. Szép profitot hozott azonban az OTP-részvény, a hét elején 14 ezer forintot is elért a papír. A kisbefektetők a jegyzésből származó részvényeiket értékesítették, s mivel ez eladási hullámot váltott ki, ezután újra erősödött a papír, heti szinten 6,4 százalékos emelkedést eredményezve.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!