hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sikeresen zárult az OTP-jegyzés
Heti tőzsdejelentés 1999. 10. 21 28.

1999. 10. 30.
A Dow Jones a hét nagy részét a 10300-10400 pontos sávban töltötte, a piacon a bizonytalanság volt a legjellemzőbb, a vegyesen alakuló cégeredmények és a hol jobban, hol kevésbé előtérbe kerülő kamatemelési várakozások mozgatták a piacot. Lapzártánkkor azonban innen kitörve jelentős emelkedésnek indultak az indexek a délután napvilágot látott igen kedvező GDP-növekedésnek köszönhetően. A 30 éves államkötvények hozama valamelyest csökkent, bár kedden kétéves csúcsot döntve hajszál híján elérte a 6,4 százalékot. A nyugat-európai részvénypiacok követve az amerikai trendet 2,5-3,5 százalékos emelkedést könyvelhettek el, s a hazai index is 2,61 százalékos emelkedést produkált. A pénteki nap sztárja a Mátáv volt, napvilágot látott ugyanis az a hír, miszerint a Deutsche Telekom, a cég egyik tulajdonosa megvette a két mobilszolgáltató kisebbségi – 49 százalékos – részesedését, melyre a Mátávnak igen kedvező áron vételi opciót biztosít. Ez a mobilszolgáltatók jelentős növekedési potenciálja miatt jelentősen növelheti a távközlési óriás értékét, a papír ára 7,2 százalékos emelkedéssel honorálta ezt. A Mol a héten jelentette be hároméves üzleti stratégiáját. Bár a stratégia hosszú távon jónak ígérkezik, azonban nyitott kérdés maradt az INA-akvizíció, a további részesedés vásárlása a TVK-ban, valamint a gázárképlet megváltozásának időpontja. A befektetők így továbbra sem fordultak a cég részvényei felé, amely így 1,25 százalékkal olcsóbb lett. Sikeresen zárult az OTP jegyzése, a papírok jelentős túljegyzés mellett 9900 Ft-os áron keltek el. A kisbefektetők a részükre felkínált pakettet hatszorosan jegyezték túl, az ÁPV Rt. az eredeti 60 ezer darab mellé további 90 ezer darab részvényt biztosít részükre. A viszonylag alacsony kielégítési hányadnak is köszönhetően a papír – jelentős külföldi érdeklődés mellett – közel 5 százalékot emelkedett egy hét alatt.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!