hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Biztató GDP

1999. 10. 02.
A várakozásoknak megfelelően alakult a második negyedévi GDP, mivel összehasonlító áron 3,8 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék. Az első negyedévben látványosan megtorpant a gazdasági növekedés. Ekkor a bruttó hazai termék "csupán" 3,3 százalékkal volt több az előző év azonos időszakához képest. Egy évvel korábban a GDP 5,1 százalékkal növekedett. A gazdaságkutatók véleménye megoszlik az egész éves GDP-vel kapcsolatban: nem tartják valószínűnek, hogy eléri a kormány által tervezett 4 százalékot. A gazdaság stabilizálódott az év első félévében, amikor is 3,6 százalékos növekedést produkált az előző év hasonló időszakához képest. A növekedés megtorpanását az ipari termelés szolid, csupán 6,6 százalékos növekedése és a mezőgazdaság 16 százalékos teljesítménycsökkenése is mutatja. A nettó keresetek viszont 12,6 százalékkal nőttek az első félévben az egy évvel korábbihoz képest, s ez a 9,4 százalékos infláció mellett 2,9 százalékos reálkereset-növekedést jelent. A külkereskedelmi hiány növekedése lefékeződött a második félév végére. A folyó fizetési mérleg hiánya – amely 282 millió dollárral több volt, mint egy évvel korábban – szintén lassult júliusban.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!