hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Szovjet adósságok

1999. 08. 07.
Oroszország a jugoszláv háború kapcsán megújult tárgyalásokat kihasználva átfogó adósságátalakítást akar elérni a magánhitelezokbol álló Londoni Klubbal. Mihail Kaszjanov orosz pénzügyminiszter elárulta, hogy többek között adósságcsökkentést, hosszú türelmi idoszakot és az átütemezett törlesztés elso éveire a piacinál alacsonyabb kamatot szeretne elérni. A tétel 30 milliárd dollár, ami a szovjet idokbol öröklodött át. Egyébként Oroszország tavaly augusztus óta 1,3 milliárd dollárral van elmaradva a törlesztéssel a Londoni Klubnak. A Párizsi Klubbal is tárgyalt az orosz fél, és megállapodtak abban, hogy a már késedelemben levo (8,1 milliárd dolláros) részleteket 15-20 évre elnyújtják. A francia fél beleegyezett abba is, hogy a 100 milliárd dollárnyi teljes szovjet adósság átalakításáról jövo osszel hajlandó lesz tárgyalni. Eközben érkezik a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 4,5 milliárd dolláros hitelének elso, 640 milliós részlete, és az orosz pénzügyminisztérium közlése szerint a pénzt még aznap átutalják egy korábbi IMF-hitel törlesztésére. (MTI)
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!