hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hullámvölgyben az index
Heti tozsdejelentés 1999. 07. 16-22.

1999. 07. 31.
A külföldi értékpapírpiacokon folytatódott az árak jelentos lemorzsolódása. Amerikában az újabb kamatemelési félelmek, valamint a csütörtökön közzétett, a várakozásoknál jelentosen alacsonyabb második negyedéves GDP-adat, Frankfurtban a gyenge inflációs számok és vállalati eredmények taszították mélybe a részvényárfolyamokat. A BUX-index - elsosorban a TVK részvényei körül tapasztalható felvásárlási láznak köszönhetoen - a hét nagy részében ellenállt a nemzetközi trendnek, csütörtöki 7141 pontos záróértéke mindössze 0,87 százalékos csökkenést jelent heti szinten, ami a nemzetközi mezonyt tekintve szép teljesítménynek mondható. A kisebb papírok közül jelentos emelkedést könyvelhettek el a Globus és a Brau részvények tulajdonosai a kedvezo elso féléves eredmények miatt, és folytatódott a Zwack részvények emelkedése is. A blue chipek közül messze a legnagyobb érdeklodés mutatkozott a TVK papírjai iránt, a piaci pletykák szerint a vállalat felvásárlás célpontja lehet. Kimagasló forgalom mellett árfolyama 7 százalékot emelkedett. A nagy részvények közül a Mol ára változatlan maradt, a Matáv közel másfél százalékot emelkedett, míg az OTP 1,9, a Richter pedig 3,3 százalékot veszített értékébol a héten. Az állampapírpiacot a csütörtöki 10 éves államkötvény-aukció bolygatta meg, melyen az árvízkárra kidolgozott konstrukció keretében a biztosítók is beadták jegyzéseiket az állam által meghatározott hozamszinten. A piaci szereplok nem örültek ennek a verziónak, mivel ez a konstrukció piacidegen, és piaczavaró hatása van. A devizapiacon folytatódott a dollár gyengülése, az euró ennek következtében két hónapja nem látott magasságig, 1,07 fölé tudott erosödni.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!