hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bróker-segédlet

1998. 11. 21.
Péntektől megváltozott a tőzsdén a kereskedés mikéntje. Az újszerűséget egy számítógépes rendszer bevezetése hozta. Pacsi Zoltán, a Budapesti Értéktőzsde ügyvezető igazgatója elmondta: Egy olyan számítógépes zártrendszert hoztak létre, amely elsősorban a brókerek munkáját és a kereskedés gyorsaságát hivatott segíteni. Lehetővé teszi, hogy a brókerek akár otthonról végezzék a munkájukat, illetve szélesebb réteg is hozzáférjen a kereskedésben való részvételhez. A közelmúltban próbaüzemben letesztelték a rendszer működését, amely azt mutatta, hogy számottevően nagyobb forgalmat tudnak levezényelni vele, így napi tízszer több üzletkötés történt, mint máskor. A kisbefektetőket semmiben nem érinti ez a változás, ugyanúgy tudnak a tőzsdén üzletet kötni, mint eddig, azaz az általuk megbízott brókeren keresztül. A Budapesti Értéketőzsde terveiben szerepel egy hosszabb nyitvatartás is, de ennek ideje még nincs meghatározva. Az értéktőzsde jelenlegi nyitvatartása és annak ütemei a következők: 8 óra 30-tól tart a nyitvatartás 13 óra 45-ig. Ezen belül 9 órától 11 óra 20-ig tart az ajánlatgyűjtési és nyitó szakasz. Itt a vételi és eladási ajánlatokat viszik be a számítógépes rendszerbe, de ebben az időszakban még nem köthető üzlet. 11 óra 20-tól 11 óra 30-ig tart a nyitó árügyletkötési szakasz, melyben számítógép által meghatározott árfolyamon születnek az üzletek. 11 óra 30-tól 13 óra 15-ig tart a kereskedés ideje, majd ezt követi a zárószakasz, amely 13 óra 15-től 13 óra 45-ig tart. Ekkor a rendszer meghatározza valamennyi értékpapír záróértékét.

A BUX változása 1998.10.19.–11.19.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!