hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tőzsdejelentés

1998. 09. 12.
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hétről hétre megdönti a saját negatív rekordját. A BUX az idei év legmélyebb pontját a csütörtöki záráskor érte el, amikor az előző napi 5067 pontról 4821 pontra süllyedt. Emlékeztetőül: három hete még 6714 ponton állt a BUX index, ami 1893 pontos zuhanást jelent. Még látványosabb az "indexhullás" akkor, ha ezt a BÉT életében az eddigi maximumot jelentő 9016 ponthoz viszonyítjuk. Így közel 50 százalékos az értékvesztés. A pénzügyi kabinet képviselői nem győzik hangsúlyozni, hogy a makrogazdasági mutatók jók és a tőzsdei cégek stabilak. A BÉT e héten is túlreagálta az eseményeket. A BUX esését indokolatlanul nagynak tartják az elemzők, hiszen a nyugat-európai tőzsdék indexei csupán 2-3 százalékkal csökkentek. A nemzetközi tőzsdék pesszimista hangulatában az is szerepet játszik, hogy a napjainkban az egyedüli stabil gazdasággal rendelkező ország elnöke, Clinton ellen újabb igazságügyi eljárást kezdeményeztek. Az így kialakult hangulaton nem segített az a bejelentés sem, hogy a legújabb orosz miniszterelnök-jelölt Csernomirgyin helyett Primakov lett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!