hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Poszt-hollywoodi genderlobbi
A Netflix átírná a tradicionális értékrendet

2018. 07. 26.
Idén dömpingszerű sorozatgyártásba fogott a Netflix, a világ legtőke­erősebb tartalomgyártója, és ennek hatása nemcsak Hollywood arculatát formálhatja át, hanem világszerte elszigetelheti a konzervatív értékrend megmaradt bástyáit.

„Amikor Beverly és Kasey Nicholson beköltöztek a Fehér Házba, bebizonyították, hogy minden sikeres nő mögött van… egy másik sikeres nő” – így hirdette a világ legnagyobb online „kölcsönzője”, a Netflix, legújabb alkotását, ahol a romkom filmek sztrája, Jennifer Aniston vonul be az Ovális Irodába, hogy a Netflix 125 millió előfizetője számára megmutassa, milyen, amikor két nő irányítja Amerikát. Mind a költségvetés, mind a szereposztás mutatja, hogy az évi 9 milliárd dolláros bevétellel rendelkező médiaóriás komolyan veszi 2017-ben tett vállalását, hogy a jövőben még több „kockázatot vállal” és még több „sokkoló történetet” visz a nézők elé. A postázott DVD-kkel cégbirodalmat alapító Reed Hastings, a CNBC-nek adott interjújában még homályban hagyta, milyen bátor kiállásra is gondol pontosan, viszont az idei év vállalatpolitikáját követve egyértelmű, hogy a fókusz az LGBTQ+ közösség és értékek bemutatásán lesz.

Három pont a melegekért

A Queerty nevű meleg aktivista portál szerint a Netflix 2018-ban három, iránymutatónak szánt lépést is tett annak érdekében, hogy előmozdítsa a Trump-korszakban megviselt közösség érdekeit. Először is rekord fizetésért, 300 millió dollárért szerződtette Ryan Murphyt, a polgárpukkasztó és horrorsorozatairól nevessé vált, nyíltan homoszexuális sztárrendezőt, akivel az egyik legismertebb meleg ikon lett a Netfilx meghatározó tartalomgyártója. „Személye meghatározza a globális korszellemet, újradefiniálja a nemiséget és megváltoztatja a televíziózás történetét” – ünnepelte a vállalat az együttműködés létrejöttét, aminek keretében Murphy öt évig kizárólag a Netflix építésére koncentrál. „Rendkívüli hála van bennem azért, hogy a vezetőség ennyire hisz bennem és elkötelezett a vállalat különleges jövőképe iránt, ami a nőknek, a kisebbségeknek és az LGBTQ+ hőseinek valamint hősnőinek a felemeléséről szól” – köszönte meg a bejelentést a rendező, aki rögtön neki is lát majd két új sorozatnak, egy tömeggyilkossá váló kórházi nővérről és egy hataloméhes politikai aspiránsról. A várakozások szerint mindkettőben kiemelt szerepet fognak kapni homoszexuális színészek és üzenetek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!