hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Védd a környezetet, nézz kevesebb sorozatot!
Szórakozási szokások és a károsanyag-kibocsátás

2019. 11. 21.
Divatos manapság környezettudatos életmódról beszélni, amihez hozzátartozik, hogy kevesebb PET palackot használunk, és nem közlekedünk annyit az autónkkal. Azt viszont kevesen tudják, hogy a szórakozási szokásaink hogyan hatnak a környezetre, holott lehetséges, hogy 2025-re ezek károsabbak lesznek, mint a dízelautó.

A tévénézési és zenehallgatási szokásaink megváltozása a társadalmi hatások mellett jelentősen befolyásolja a környezetünket is. Sokan hirdetik, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat úgy, hogy többször használható szövetzacskókkal megyünk vásárolni, vagy hogy a tömegközlekedést választjuk a munkába járáshoz a gázolajjal meghajtott autónk helyett (amelyben rajtunk kívül egyébként nem ül senki más).

Arról viszont eddig nem esett szó, hogy milyen hatással vannak az üvegházhatású gázok kibocsátására a médiafogyasztási szokásaink. Egyre nagyobb teret hódítanak azok a szolgáltatók, amelyek online hozzáférést adnak a kedvenc sorozatainkhoz vagy mozifilmekhez, és havonta pár ezer forintért akárki előfizethet ezekre, akinek van az otthonában internetkapcsolat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!